Winterweekend

HomeZeilen voor ..Winterweekend
HomeZeilen voor ..Winterweekend

Winterweekend: al sinds 1973 een groot succes!

Al sinds 1973 organiseren de Toerzeilers hun eigen congresweekend in het laatste weekend van januari, met ruim dertig workshops en een avondprogramma. Tijdens dit weekend staan kennisoverdracht en onderlinge kennismaking centraal. Het Winterweekend wordt zoveel mogelijk verzorgd door leden van de vereniging zelf, waar nodig door externe professionals. Bovendien maken leden hier beter kennis met elkaar en met de vereniging, wat vaak leidt tot nieuwe activiteiten. Het weekend duurt van zaterdagochtend tot en met de lunch op zondag. Het programma biedt elk jaar een mix van lezingen en werk-sessies over thema’s als zeemanschap, vaargebieden, navigatie, techniek en vaardigheden, voor meer en minder gevorderden. Op zondagmiddag is er aansluitend een brede informatiemarkt, die ook open staat voor leden die niet aan het weekend deelnemen.
Het winterweekend wordt zo goed gewaardeerd, dat meer dan de helft van de bezoekers meer dan eenmaal deelneemt!

Hoe werkt het?

Het Winterweekend is verdeeld in vijf rondes van ± zes workshops tegelijk. Door zelf vijf workshops te kiezen bij de inschrijving (één per ronde, met een tweede voorkeur) stelt u uw  eigen programma samen. Het programma wordt steeds gedeeltelijk vernieuwd en alle workshops worden jaarlijks geactualiseerd.

Inschrijven: alleen voor het hele weekend, inschrijving winterweekend 2021 mogelijk vanaf oktober 

Gelet op het kennismakingsdoel en de maximale zaalcapaciteit kan men alleen voor het hele programma inschrijven inclusief de overnachting, dus niet voor losse workshops. De capaciteit van de workshops en het aantal beschikbare hotelkamers bepaalt het maximum van ongeveer 180 deelnemers, anders zouden de groepen te groot worden. Schrijf op tijd in, want het weekend zit elk jaar binnen enkele weken vol! 
De inschrijving voor het volgende Winterweekend (2021) opent als u de nieuwe programmabrochure ontvant als bijlage bij de oktober-editie van ons magazine ‘Toerzeilen’. Leden kunnen zich in oktober hier inschrijven.

De programmabrochure van 2020 kunt u hier inzien of downloaden als PDF-bestand. Dit geeft een impressie van wat u kunt verwachten.

winterweekend 2020

Bent u nog geen lid van de Toerzeilers en wilt u deelnemen aan het Winterweekend? Wordt dan hier lid van de Toerzeilers!

Contact

Wilt u contact opnemen met de commissie:  Commissie klik hier. De commissie Winterweekend hoopt velen van u te zien op het winterwekend in januari 2021!