Bemanningsbank

Evenementen voor opstappers


Naast schippers die, voor een eigen zeiltocht, via het geautomatiseerde systeem in contact worden gebracht met leden die zich in de ledenadministratie hebben opgegeven om te willen opstappen, worden er door de vereniging ook tochten georganiseerd waarbij ook opstappers kunnen worden geplaatst.

Rondje Noord-Holland, Uiterton-tochten naar Lowestoft en Whitby

Ieder jaar staan het Rondje Noord-Holland (Hemelvaartweekend) en de Uitertontochten naar Lowestoft (Pinksterweekend) en Whitby (augustus) gepland. Opstappers voor deze tochten kunnen zich aanmelden bij de organisatoren van deze, en mogelijk andere, evenementen via de evenementen kalender. Alhoewel het vaarplan natuurlijk afhankelijk is van de omstandigheden, worden de opstappers aangemoedigd dit plan zelf te maken. 

Samenstelling van de bemanning 

Ieder lid kan zich als kandidaat-bemanningslid voor een opstapreis inschrijven. Inschrijving betekent niet automatisch dat je meekunt. De schipper moet er namelijk voor zorgen dat met name het ervaringsniveau van de bemanning aansluit bij de betreffende reis. Ook willen we jaarlijks zoveel mogelijk verschillende leden aan opstapreizen laten deelnemen. Anderzijds houdt dit in dat wachtlijst-kandidaten ook in aanmerking komen bij het samenstellen van de bemanning; aanmelden op de wachtlijst heeft dus zeker zin.

Bij het samenstellen van de bemanning hanteren we in principe de volgorde van inschrijving. Vervolgens beoordeelt de schipper het ervaringsniveau van de kandidaten. Aansluitend zal de schipper de geselecteerde bemanningsleden benaderen ter bevestiging van deelname.

Betaling en annuleren

De organiserende commissies en/of de schippers streven erna de bemanning zo snel mogelijk definitief te bevestigen. Hierdoor heb je zo spoedig mogelijk zekerheid vwb de zeilplanning.

Het Huishoudelijk Reglement van de Toerzeilers (met name artikel 34) beschrijft hoe er wordt omgegaan met annuleringen.

Voor meer informatie over zie Uiterton-tocht naar Lowestoft

Voor meer informatie over zie Uiterton tocht naar Whitby

Voor inschrijvingen zie Evenementen

 

haven WhitbyGezicht op de haven van Whitby  kuip gezelligheid Gezelligheid in de kuip