Evenementenboekje


Naar inschrijven >>

 

Evenementen overzicht van de Toerzeilers

Februari

za. 4 - za. 11 feb, Dordrecht

Workshop Praktische Kustnavigatie 2023
Deze workshop is met name bedoeld voor zeilers die al enige tijd varen op binnenwater en een eerste stap willen zetten naar het varen op zee. Of voor hen die al voorzichtig als schipper of bemanningslid een tocht op zee hebben gemaakt en meer willen leren om zelfstandig veilig te navigeren. Deze 2 zaterdagen zijn een uitstekende voorbereiding op bijvoorbeeld het evenement “Inslingeren op het zuidelijke zout” van begin mei.

zo. 5 feb, Huizen

Ladies Only Start of the Year 2023Zondag 5 februari 2023 trappen we het jaar weer af met team Zeemancipatie. Kom jij ook inspiratie opdoen voor het nieuwe seizoen? Bijkletsen met bekende Zeemancipatiedames? Kennis met ons maken als je een keer mee wil? Je bent van harte welkom!

di. 7 feb, Huizen

Navigatie-instrumenten koppelen
Met welke standaard of protocollen hebben we te maken? Wat zijn de eigenschappen van deze standaarden en protocollen? Wat gaat dit voor ons opleveren? Wanneer en hoe willen we hiervan gebruik maken? Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt.

vrij. 10 feb, Zalencentrum het Haske, Joure

Lezing solozeilreis van het Markermeer naar de Finse Golf
Harry Klieverik zal ons meenemen op zijn reis naar de Oostelijke Oostzee zoals beschreven in zijn als link hieronder opgenomen boek. Afgezet tegen de huidige ontwikkelingen in Oost-Europa actueler dan ooit. Boek: Baltische lichten

aanvang 19.30 uur
zaal open 19.15 uur
Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, 8501BA Joure

za. 11 feb, Holten

Radar gebruik op zee
Hoe gebruik ik mijn radar op zee?

za. 11 feb, Newpoint Yachting Enkhuizen

Ladies Only Polyester Workshop Zeemancipatie 2023

Een ongelukje zit in een klein hoekje en schade aan de polyester romp van de boot is zo opgelopen. Gelukkig zijn veel kleinere schades zelf te repareren. Team Zeemancipatie organiseert een Polyester workshop, zodat je zelf aan de slag kunt en je boot er volgend seizoen er weer als nieuw uitziet.

za. 11 feb, WSV de Kreupel Koopmanspolder 1 1619 JV Andijk

EHBO aan boord 2023

EHBO aan boord in een nieuw jasje, gegeven door een EHBO instructeur. Locatie; Andijk


vrij. 17 feb, Zalencentrum het Haske, Joure

Medische Calamiteiten aan boord, en wat nu?
De presentatie Medische calamiteit aan boord, en wat nu? wordt gegeven door Rob Leemans en Rob Sijbers. Wat kun je doen als leek bij ernstige medische calamiteiten met beperkte middelen.

vrij. 17 feb, Benthuizen

Hagoort sails 2023

Ook de meeste toerzeilers willen graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren? 


za. 18 feb, Teteringen.

Zelf een servicebeurt geven aan uw buitenboordmotor 2023
Zelf uw eigen buitenboordmotor winter/vaarklaar maken. Nu het zeilseizoen weer ten einde is, is het weer tijd om uw buitenboordmotor onder handen te nemen voor het nieuwe seizoen. U gaat deze uitdaging zelf aan, dus de handen uit de mouwen. De motor- en staartolie moeten worden vervangen evenals de impellor. De bougie(s) worden nagekeken en gereinigd en zo nodig afgesteld of vervangen.

za. 18 feb, Eemnes

Introductie Jachtradar
Een introductie waarbij wordt ingegaan op de techniek van de jachtenradar, het gebruik in de praktijk en de regelgeving. Niet bedoeld als cursus voor het behalen van het radarpatent, wel als een eerste aanzet daartoe.

za. 18 feb, Aalsmeer

Dieseldag 2023

Aan boord hebben we naast zeilen ook een motor. Na vandaag berijp je meer van je motor. Aan bod komen: Basistheorie; onderhoud en storingen.


ma. 20 feb, Online aanvang 20:00 uur

ONLINE: Webinar 10 jaar zeilen over de oceanen

Omdat het winterweekend niet door gaat is er een alternatief gevonden om de lezing van Cynthia van Hest te laten doorgaan door middel van een webinar. Het webinar gaat over het 10 jaar leven, zeilen op de oceanen. Na inschrijving krijgt u voor het webinar een inloglink doorgemaild!


do. 23 feb, - do. 9 mrt, Huizen

Opfriscursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) 3 avonden
Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden.

Maart

za. 4 mrt, Yerseke

Varen buiten de betonning op de Oosterschelde, Kan en mag dat? 2023
Het getijdenwater de Oosterschelde is beperkt door de natuurgebieden. Maar met alle respect voor die natura 2000 gebieden, zijn er veel vaarmogelijkheden buiten de betonning, ook voor diepstekende jachten. Een wereld gaat voor je open; er is dan zoveel te genieten! Een lokale deskundige deelt graag zijn kennis en ervaring. Neem je kaart mee voor aantekeningen, want je kan het nooit allemaal onthouden. In de ochtend: een rondleiding over mossel- en oesterkweek, met aansluitend een lunch; Voor eigen rekening.

wo. 8 mrt, Eemnes

Workshop Tochtplanning WinGPS 6 Voyager 2023
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van Win-GPS Voyager die het programma gebruiken om hun routeplanning op open water verder te optimaliseren.

vrij. 10 mrt, Wsv de Put - Goudswaard

Wijnproeverij - Ontmoet medetoerzeilers in de omgeving van de Zuid Hollandse en Zeeuwse wateren

Gezellig avondje wijnproeven en samen reikhalzend uitkijken naar het komende zeilseizoen. Kennismaken - Kennisdelen - Genieten Het event gaat door bij een minimum van 25 deelnemers. De kosten zijn per persoon.


za. 11 mrt, Eemnes

Elektriciteit aan boord
Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze lezing krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip.

za. 11 mrt, Zalencentrum het Haske, Joure

Theorie motormanoeuveren
Motormanoeuvreren kan best spannend zijn. Willem de Vreeze legt stap voor stap de kunst van het manoeuvreren uit. Diverse manoeuvres komen aanbod, zoals aanleggen en wegvaren aan lagerwal of hogerwal. Box in- en uitvaren, het stilleggen van de boot.

za. 11 mrt, Online via MS Teams

ONLINE: Webinar Meteo Maritiem

Altijd al willen weten wat voor informatie je allemaal uit weerkaarten kunt halen? Benieuwd hoe je deze informatie kunt toepassen voor de planning van jouw zeiltocht? En ben je niet alleen geïnteresseerd in het weer, maar wil je ook graag meer weten over hoe golven en deining werken en samenhangen met het weer? Dan is de lezing ‘Meteo en Maritiem’ bij uitstek bedoeld voor jou!


za. 11 mrt, Den Helder

Bezoek KNRM post Den Helder en rondleiding in Fort Harssens 2023
We krijgen een rondleiding in Fort Harssens door een gids en de KNRM zal in gaan op een veiligheidsonderwerp. (b.v. Slepen, 1ste veiligheid)

zo. 12 mrt, Afsluitdijk 5 8752 TP Kornwerderzand

Bezoek Kazemattenmuseum
Velen van ons varen in de zomer regelmatig door de sluizen bij Kornwerderzand, maar weinigen zullen dan stilstaan bij het feit dat dit de enige plek in Europa is waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg is vastgelopen.  Wil je hier meer over weten, kom dan op zondag 12 maart 2023 naar het Kazemattenmuseum waar we onder leiding van enthousiaste gidsen worden rondgeleid door het museum. Wil je alvast een voorproefje? https://www.kazemattenmuseum.nl/beleef-de-kazematten/

wo. 15 mrt, Online aanvang 20:00 uur

ONLINE: Webinar Spinnaker, Gennaker gebruik

Veel zeiler hebben een gennakker of spinnaker aanboord maar vinden het moeilijk om hier mee te zeilen. In dit webinar zal de basics worden uitgelegd hoe deze zeilen werken en gebruikt kunnen worden. Dit is een goede voorbereiding voor de workshop spinnaker / gennaker die op het Haringvliet gehouden wordt in mei 2023.
Na inschrijving krijgt u een dag voor het webinar een inloglink doorgemaild! LET OP: dit is woensdag 15 maart ipv eerdere aankondiging Do 16 maart.


wo. 15 mrt, Eemnes

Introductie "Het weer aan boord, door Tamme van der Wal"
Het weer aan boord is een van de belangrijkste items voor een veilige vaart. Tamme van der Wal, met zijn meteorologische achtergrond, leidt u door de basis facetten rond dit thema.

za. 18 mrt, Huis van Eemnes

Manoeuvreren kun je leren: de theorie

Wie wil dat nu niet, onder alle omstandigheden probleemloos keren in nauw vaarwater, een box invaren, verantwoord aanleggen en afvaren. Met haar grote jarenlange ervaring op het gebied van instructie geven op allerlei jachten van groot tot klein, leert Martine van de Veen ons op zaterdag 18 maart de fijne kneepjes van het manoeuvreren. In haar uitleg wisselt zij de theorie af met illustratieve foto’s en video’s. Voor manoeuvreren valt er altijd wat te leren.


za. 18 mrt, 18 maart 2023 - Huis Eemnes

Ladies Only Meteo Workshop Zeemancipatie 2023

Altijd al wat meer willen weten over het weer? Team Zeemancipatie organiseert een Meteo workshop, zodat je voorbereid aan het nieuwe zeilseizoen kan beginnen.

za. 18 mrt, Huizen

Trailersailingdag 2023
Laat je inspireren op de Trailersailingdag!  Er zullen enkele trailerbare kajuitjachtjes met het trekkende voertuig te zien zijn. In het ochtendprogramma techniek aan boord en onderweg. 's Middags staat het zeilersparadijs Kroatië centraal.

zo. 19 mrt, Aanvang 14.00 uur

Voorbereidingsmiddag Uiterton 2023

De voorbereidingsmiddag zondag 13 maart 2022, wordt dit jaar samen met de Small Ships Race gehouden. Deze middag is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen.


zo. 19 mrt, Aanvang 14.00 uur

Voorbereidingsmiddag de Small Ships Race 2023

De voorbereidingsmiddag zondag 19 maart 2023, wordt dit jaar samen met de Small Ships Race gehouden. Deze middag is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen.


wo. 22 mrt, Zaandam

Knopen/splitsen 2023

We zijn welkom bij Dekker Watersport. Vanavond leren we o.a. hoe je een oogsplits maakt in een moderne lijn.


za. 25 mrt, Eemnes

Ontmoeting en scholing bijeenkomst nieuwe kaderleden
Alleen voor Kaderleden van de Toerzeilers

za. 25 mrt, Zalencentrum het Haske, Joure

Workshop splitsen van moderne lijnen

De workshop Splitsen van moderne lijnen zal worden verzorgd door één of meerdere docenten van "de lijnenspecialist". De worshop start met een presentatie over  moderne lijnen. Daarna kunt u, onder leiding van de docenten van "de lijnenspecialist" zelf aan de slag.


di. 28 mrt, Eemnes

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk.

April

za. 1 apr Holten

Cursus basiscertificaat Marifonie afsluitend met officieel examen 2023

Als u als schipper uitvalt kan uw partner dan hulp inroepen? Deze cursus biedt uitkomst met tevens als doel het behalen van het "Basiscertificaat Marifonie" U kunt zich inschrijving tot uiterlijk 25 maart 2023!


za. 15 apr Eemnes

Ladys Only Lezing voorbereiding op een solo wereldzeilreis

Lezing voorbereiding op een solo wereldzeilreis.
Dromen en doen! Hoe bereid je je voor op een wereldreis van 3 jaar?
Jacqueline Evers neemt je mee in haar voorbereidingen.

vrij. 28 - zo. 30 apr Zuid Holland

Inslingeren op het Zuidelijke Zout 2023

Voor hen die het brakke water ‘ns willen verruilen voor het varen op het echte zilt, dit in het voorjaar willen doen om te kijken af alles weer naar behoren functioneert, en dit met een gezellig groepje mede clubleden willen doen, organiseren wij een Rondje Noordzee van vrijdagmiddag 29 april t/m zondag 1 mei 2022.


za. 29 apr - za. 6 mei, Wadden

Vakantietocht Slinger es in naar Skylge en Flylan 2023
Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? We Slingeren dit jaar naar Vlieland en Terschelling van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 6 mei.

za. 29 apr - za. 6 mei, Enkhuizen

Meivakantie, start van het seizoen
Een week varen tijdens de meivakantie. Het begin van het seizoen dus rustig aan. Afhankelijk van het weer op Marker- IJsselmeer of toch de Wadden? Samen opvaren en één dag niet varen, dan verkennen we het land.

Mei

ma. 1 - wo. 31 mei, IJsselmeer, in overleg

Ladies Only Zeemancipatie Instructie Schipper (ZIS) IJsselmeerDit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.


za. 13 mei, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop met eigen boot 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt op de eigen boot instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 13 mei, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop als opstapper 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt als opstapper instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen  in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 13 - zo. 14 mei, Markermeer / IJsselmeer->Enkhuizen

Meet en Greet 2023

Zaterdag vaar je naar het mooie Enkhuizen waar we elkaar ontmoeten, borrelen en eten. Zondag na de koffie vaar je naar je thuishaven.


do. 18 - zo. 21 mei, Enkhuizen

40e Rondje Noord-Holland voor Schippers 2023

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Dit jaar organiseren wij het Rondje Nooord Holland voor de 40ste keer en daarom maken wij er een feestelijke gebeurtenis van.


do. 18 - za. 27 mei, Londen

9e Rally naar Londen Schippers 2023

Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.

Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta.


do. 18 - za. 27 mei, Londen

9e Rally naar Londen Opstappers 2023

Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.

Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta.


do. 18 - zo. 21 mei, Enkhuizen

40e Rondje Noord-Holland voor Opstappers 2023

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. NB: Gebruik deze inschrijving alleen als u niet zelf al een plaats op een schip hebt kunnen regelen.


do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

44 ste Rally naar Lowestoft Schippers 2023
Dit jaar zeilen we voor de  44ste keer naar Lowestoft.Vanuit IJmuiden ligt Lowestoft pal west op zo’n 100 mijl. Vanuit Stellendam ligt het ongeveer 10 mijl dichterbij. Voor mensen die voor het eerst de Noordzee over willen steken is deze tocht echt een aanrader.

do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

44 ste Rally naar Lowestoft Opstappers 2023
We gaan voor de 44e keer naar Lowestoft. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Lowestoft maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

11e SSR Small Ship Race 2023
De Small Ships Race is dé zeilregatta voor kajuitzeilboten van maximaal 24 ft. (7,5 mtr.). Tussen IJmuiden en Lowestoft wordt gestreden om de begerenswaardige Small Ships Race Wisseltrofee. Dit is een bijzonder jaar. De Small Ships Race is bedoeld voor schippers van een klein schip die een oversteek op eigen kiel willen maken. De snelsten zullen de regatta winnen, maar ook de laatste zal als overwinnaar binnenkomen.

Juni

za. 3 jun, De Kaag

Ladies only Varen op cultureel erfgoed en open boten 2023


Team Zeemancipatie organiseert unieke ervaring: varen op cultureel erfgoed en op een moderne open zeilboot.


do. 8 - zo. 11 jun, IJsselmeer en Markermeer

Ladies Only Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2023


Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op  woensdag 31mei. 


za. 10 - zo. 11 jun, IJsselmeer, bestemming Medemblik

Nachttocht 2023
Vanuit diverse havens op het IJsselmeer, via van tevoren opgegeven rakken, 's avonds en 's nachts zeilen naar Medemblik. Een uitstekende oefening in het 's nachts varen en te ervaren hoe het is om in het donker een haven aan te lopen.

do. 15 - zo. 18 jun, Marina Stellendam of WSV de Put, Haringvliet

MidSommar-Toertocht 2023
Traditioneel gaan de Zweden rond de langste dag, samen de natuur in, eten ze samen o.a. haring, aardappel en aardbeien ieder neemt wat mee en voor de versiering zijn er bloemen. Houd je van gezelligheid en heb je zin om samen in Zweedse traditie zeilend het midden van de zomer te vieren? In juni is je kans. We varen vanuit Stellendam naar Scheveningen, indien mogelijk. Na een dagje heerlijk op het water, stellen we gezamenlijk een uitgebreide borrel samen met Zweedse hapjes en drankjes. De dag erna is er een fietstocht en een bbq op het strand. De retourtocht is voor eigen planning. De één begint dan zijn vakantie, en vaart verder. De ander keert terug naar de eigen haven. Voor elk wat wils.

za. 24 jun, - vrij. 21 jul, IJmuiden

Vakantie: Brest of Isles of Scilly een uitdaging
Een vakantietocht waar de wind ons de weg gaat wijzen. Bakboord uit bij IJmuiden en na het kanaal vaststellen of de wind ons zuid of westwil brengen. Hoe dan ook een tocht met flinke afstanden waar het stalen zeil waar nodig wordt ingezet. Een tocht voor stellen zonder kinderen.

za. 24 - zo. 25 jun, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Schippers juni 2023
Rondje lichteiland Goeree juni – je eerste dag ervaring op zee?

za. 24 - zo. 25 jun, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Opstappers juni 2023
Als opstapper mee met Rondje lichteiland Goeree juni – je eerste dag ervaring op zee?

Juli

za. 8 - zo. 9 jul, Markermeer / IJsselmeer

Bezoek Forteiland Pampus 2023
We brengen op eigen kiel een bezoek aan het forteiland Pampus, waar we een rondleiding krijgen. Daarna varen we naar Muiden, waar we afsluiten met een steigerborrel.

za. 15 jul, - zo. 13 aug, Harlingen

Vakantie: Via Limfjord rondje Denemarken met tieners
Wie gaat er met ons mee via het Limfjord naar Kopenhagen. We zoeken gezinnen met tieners die een mooie tocht willen maken naar Denemarken. Het idee is mooie zeiltochten te maken, maar ook tijd hebben om te relaxen op mooie eilanden, zoals Anholt en Ven (SE) en steden aan te doen met als hoogtepunt Kopenhagen. Zodat er een mooie balans ontstaat tussen actief zeilen, relaxen en cultuur opsnuiven. De aanbreng over zee is met het gezin te ondernemen, maar de planning is zo opgesteld dat men met een overbreng bemanning kan werken. Dit geldt voor de trip naar Thyberon en de terugreis vanaf Cuxhaven.

zo. 16 - vrij. 28 jul, Hellevoetsluis

Vakantie: Met kinderen naar Texel
Dit evenement is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. We varen enkel wanneer de weersomstandigheden dit toelaten en overnachten in een haven. We plannen meerdere dagen op Texel waar genoeg te doen is. Leuk om samen te doen, maar er is ook ruimte voor als je zelf op stap wilt gaan.

We gaan met elkaar zeilen, maar willen vooral ook tijd besteden aan het samen spelen van de kinderen.
Een partijtje voetballen, krabbenrace op de steiger en lol maken met de Sup. Bij goed weer een gezamelijke BBQ, maar ook zelf koken en op tijd naar bed.

za. 22 jul, - zo. 13 aug, Cuxhaven

Vakantie: Via Kielerkanaal rond Denemarken met tieners
Een leuke tocht  die zowel voor tieners als voor volwassenen plezier en avontuur brengt. Vanuit Cuxhaven varen we gezamenlijk door het Kielerkanaal. Eenmaal op de Oostzee gaan we in korte dagtochten het eiland Funen ronden. Hierbij hebben we gedurende 2 weken genoeg tijd voor ontspanning en leuke zeiltochten. De Oostzee is een overzichtelijk vaarwater met relatief weinig stroming en is voor veel zeilende gezinnen toegankelijk. 

We ruimen genoeg tijd in om ook de aanbreng en de terugtocht door de Duitse bocht te maken. Ook dit stuk zullen we waar gewenst begeleiden.

za. 22 jul, - za. 5 aug, Falmouth

Vakantie: Met jonge kinderen zeilen rond Falmouth
Na een mooie delivery naar Falmouth die ieder op zijn eigen manier mag invullen verzamelen we 22 juli in Falmouth.

De tocht coordinator gaat deelnemen aan de Scheveningen Zeilrace en Rally die 15 juli start in Scheveningen waarna de familie met de auto naar Engeland komt. Ik wil iedereen aanmoedigen om mee te doen aan dit leuke, gezellige evenement: https://zeilrace-rally.nl/ De organisatie van de rally staat volledig los van de vakantietocht van de Toerzeilers.

Vanaf dat we verzamelen in Falmouth lijkt het me leuk om met de andere boten een reisplan op te stellen afhankelijk van de wind. De eerste paar dagen zullen we de wateren rond Falmouth verkennen waarna we oostwaarts gaan richting Fowey en Plymouth.Na twee weken zullen we in Plymouth weer afscheid nemen en zal iedereen zelf zijn weg naar huis vinden.

Mochten er vragen zijn of onduidelijkheden voel je dan vrij om contact met me op te nemen,

Kasper Silvius

wo. 26 jul, - vrij. 11 aug, Vertrek vanaf Cadzand

Vakantie: Nord-pas-du-Calais met tieners

Deze route is met zorg opgesteld om een gezonde balans te houden tussen heerlijk zeilen zonder (te veel) tijdsdruk en ook aan wal genoeg tijd te hebben om nieuwe plekken te ontdekken of lekker te kunnen ontspannen aan boord. Daarnaast geeft het de kinderen genoeg tijd om lekker met elkaar te chillen. Met een uitzondering hier en daar overnachten we minimaal twee nachten op één locatie. 

We verzamelen in Cadzand. Vanuit daar doen we een aantal havens in België aan en varen we door naar het oude Franse vestingstadje Gravelines, net voorbij Duinkerken. Vervolgens varen we langs de kust weer terug richting Zeeland om uiteindelijk in Willemstad de tour gezamenlijk af te sluiten. Wij zijn van mening dat bij deze tour van 17 dagen, iedereen voldoende de tijd heeft om zelfstandig in Cadzand te komen en na afloop hiervan men ook weer genoeg tijd heeft om terug te varen met het eigen gezin waardoor er ook nog wat family time over blijft.

Vragen? Neem gerust contact met ons op, wij vinden het leuk om je vragen te beantwoorden. (zie contactinformatie, alleen voor leden)

zo. 30 jul, - wo. 16 aug, Chatham, Londen en Engelse Oostkust

Vakantietocht In het kielzog van Michiel de Ruyter

Tocht naar Chatham, Londen en de Engelse Oostkust voor volwassenen/stellen.


Augustus

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Schippers 2023
De tocht naar Whitby staat ook voor 2023 gepland en wel van 19 augustus tot en met 26 augustus. Dit jaar valt de tocht samen met de beroemde Whitby Folk week, met veel optredens op straat en in alle kroegen live music. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2-4 etmalen).

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Opstappers 2023
Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Whitby maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

September

za. 9 - zo. 10 sep, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Schippers sep 2023
Rondje lichteiland Goeree september – je eerste dag ervaring op zee?

za. 9 - zo. 10 sep, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Opstappers sep 2023
Als opstapper mee met Rondje lichteiland Goeree – je eerste dag ervaring op zee?

do. 14 - zo. 17 sep, Zeeuwse wateren

Ladies Only Zeemancipatie weekend Zeeland 2023

Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op 5 September 2023

za. 16 - zo. 17 sep, Markermeer, bestemming Hoorn

Bontekoetocht 2023

Een jaarlijks terugkerend evenement. Prestatie- en/of gezelligheidstocht! Eindbestemming: HOORN. Zeilen, gezelligheid, zeilervaringen uitwisselen, borrelen en eten zijn de sleutelwoorden voor de BONTEKOETOCHT.


vrij. 22 - zo. 24 sep, Ramsgate

Ragguh naar Ramsgate voor Schippers 2023
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug.

vrij. 22 - zo. 24 sep, Kornwerderzand buitenhaven

Makkum - Makkum 2023
Makkum Makkum is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij we starten in Kornwernerzand, om vervolgens via het wad en de Noordzee naar Vlieland en Den Helder te varen.

za. 30 sep, - zo. 1 okt, Marina Stavoren buitenhaven

Puzzeltocht 2023

Een Duitse plaats onder je boot? Weet je dat een botteloef een vierkant ijzeren rondhout is? Als je iets afweet van onderdelen van zeilschepen, van puzzelen houdt en een dagje flink wat mijlen wilt maken is dit evenement wat voor jou.


za. 30 sep, Hardinxveld-Giessendam

Ladies Only Cursus Basisnavigatie


Navigeren aan boord is een onmisbare vaardigheid aan boord, zowel tijdens de tocht als in de voorbereiding. Wil je hier meer van weten? Schrijf je dan vooral in voor dit evenement, want: navigeren kun je leren! Het evenement wordt gerganiseerd door Team Zeemancipatie en vindt plaats op zaterdag 30 september 2023.


Oktober

za. 21 - zo. 22 okt, Markermeer / IJsselmeer

Kacheltocht 2023
We sluiten het seizoen af met een bijeenkomst in Stavoren. Met een borrel / etentje maken we er een mooie avond van, het seizoen uitzwaaiend.